سود مایع

بازدید: 2468

سود مایع ۵۰ درصد نوعی نمک قلیایی به رنگ سفید شفاف بدون بو و روشن میباشد که مصرف بالایی در صنایع مختلف دارد. سود مایع ماده شیمیایی می باشد که محصول تولیدی پتروشیمی بوده و مورد نیاز بسیاری از صنایع تولیدی و خدماتی است. ماده اولیه در تولید سود مایع, نمک می باشد که طی فرایند شیمیایی به کاستیک سودا تبدیل می شود. سود مایع بهترین ماده چربی بر و رسوب زدا می باشد که در تولید مواد شوینده و پاک کننده و رسوب بر کاربرد فراوانی دارد.

 

کاربرد سود مایع کاستیک:

سودمایع در اکثر صنایع مورد استفاده قرار می گیرد اما بیشترین مصرف آن در صنعت تولید کاغذ و مقوا می باشد در صنایع کاغذ چیزی در حدود یک چهارم کل فروش سود مایع به کار گرفته می شود. سالیانه بیش از ده ها میلیون تن سود کاستیک مایع در جهان تولید می شود که این میزان به مصرف صنایع مختلف و مصارف خانگی می رسد. از سود مایع Caustic Soda در تولید صابون, شامپو و مواد شوینده و پاک کننده نیز بسیار زیاد بهره گرفته می شود.

سود مایع یکی از محصولات پرکاربرد در صنایع مختلف می باشد. از جمله این صنایع عبارتند از :

  1. صنعت کاغذ سازی و کارتن سازی : بیشترین استفاده سود مایع در جهان در صنایع کاغذ سازی و تولید خمیر کاغذ و کارتن می باشد. علاوه بر تولید کاغذ در زمینه سفیدسازی خمیر کاغذ، از بین بردن جوهر کاغذهای بازیافتی و تصفیه آب نیز کاربرد دارد.
  2. صنعت پارچه بافی : سود مایع در صنعت پارچه بافی در زمینه فراوری کتان و رنگرزی الیاف مصنوعی کاربرد دارد.
  3. صنایع شوینده : در صنایع شوینده از سود مایع برای صابون سازی استفاده می شود و در فرآیندی که چربی و روغن های گیاهی را به صابون تبدیل می کنند کاربرد فراوان دارد. همچنین در تولید سورفکتانت آنیونی که ماده ضروری تولید انواع تمیزکننده و شوینده ها می باشد استفاده می شود.
  4. در صنعت تولید سفید کننده ها سود مایع کاربرد فراوان دارد.
  5. سود مایع در صنعت نفت به منظور اکتشاف، تولید و فرآوری نفت و گاز کاربرد فراوان دارد.
  6. صنعت تولید آلومینیوم : در صنعت آلومینیوم سازی از سود مایع جهت حل کردن سنگ معدن بوکسیت استفاده می شود که بوکسیت در واقع همان ماده اولیه تولید آلومینیوم می باشد.
  7. صنایع شیمیایی : سود مایع در صنعت شیمیایی به عنوان ماده اولیه تولید بسیاری از مواد شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله محصولاتی که سود مایع در تولید آنها کاربرد دارد عبارتند از : علف کش ها، رنگ و جوهر، مواد دارویی، پارچه، چسب، حلال ها و پلاستیک ها.
  8. صنایع غذایی : سود مایع در صنعت شیر، کارخانجات قند و شکر، نوشابه سازی، کنسرو سازی کاربرد دارد.
  9. صنایع دارویی و آرایشی بهداشتی و الکل سازی از سود مایع استفاده می کنند.
  10. در صنایع غذایی جهت تلخی زدایی زیتون نیز از سود مایع استفاده می شود.

 

فروش سود مایع صادراتی:

سود مایع کاستیک در بشکه ۲۲۰ لیتری و بر روی پالت بسته بندی شده و آماده تحویل فوب FOB هر یک از بنادر کشور با انجام امور صادراتی می باشد. فروش سود مایع صادراتی که دارای کیفیت درجه یک می باشد و با آنالیز سود سوزآور و سود کاستیک msds ارائه می شود. سود سوزاور مایع ماده اولیه در تولید سود پرک ۹۸ درصد بوده و با تبخیر کردن مایعات آن و افزایش خلوص محصول, سود جامد پرک تولید می شود.

 

حمل و نقل و انبارداری سود مایع:

سدیم هیدروکسید یا سود سوزآور مایع یک نمک قلیایی بسیار واکنش پذیر است. این ماده در صورتی که در معرض هوای آزاد قرار گیرد, تمایل زیادی به جذب رطوبت محیط دارد که همین امر سبب کاهش خلوص آن می شود. همچنین جاذب گاز دی اکسید کربن نیز می باشد و در اثر آن تبدیل به کربنات سدیم شده و کم کم حالت جامد به خود می گیرد.

برای نگهداری سود مایع ۵۰ درصد باید توجه داشت که این ماده باید در دمای ۱۵ تا ۵۵ درجه سانتی نگهداری شود. اگر دمای سود کاستیک مایع به بیش از ۵۵ درجه افزایش یابد, سبب ایجاد خوردگی در دیواره های مخزن نگهداری می شود. همچنین اگر دمای آن به زیر ۱۵ درجه سانتیگراد کاهش یابد شروع به سفت شدن می نماید.



   نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.